
- Dato
- Tid
- 10:00 - 17:00
- Bibliotek
- Roskilde Bibliotek
- I samarbejde med
- Menneskebiblioteket
- Adresse
-
Dronning Margrethes Vej
14
4000 Roskilde
Danmark
Menneskebiblioteket består af mennesker, der som åbne bøger svarer på dine spørgsmål og fortæller om deres erfaringer og liv. De repræsenterer forskellige grupper i samfundet, som ofte er udsat for fordomme og diskrimination fx på grund af deres livsstil, etniske oprindelse, sociale status eller andet.
Hvordan foregår det?
Du møder op ved bibliotekarbordene på Roskilde Bibliotek, hvor Menneskebiblioteket i dagens anledning har en skranke. Her får du vejledning omkring de menneskebøger, som er mulige at låne til en samtale. Når du har valgt hvilken menneskebog, du vil snakke med, kan I sætte jer og have en åben samtale, hvor alle spørgsmål om emnet er velkomne.
Mere om Menneskebiblioteket
Menneskebiblioteket® startede som et event i år 2000, arrangeret af Ronni og Dany Abergel samt Asma Mouna og Christoffer Erichsen fra foreningen Stop Volden. I dag har Menneskebiblioteket® Danmark bogdepoter i København, Odense, Aarhus og Esbjerg-Varde, og konceptet er udbredt til mere end 85 lande verden over.
Det endelige tidspunkt for dette programpunkt vil blive opdateret i maj måned.
Dette arrangement er en del af Roskilde Litteraturfestival 2025. Festivalen er for alle, den er gratis, og den finder sted lørdag d. 24. maj på Roskilde Bibliotek, i Bibliotekshaven og i Kreativt hus for børn.
I år er temaet tilflugtssteder. For når verden er præget af krige, kriser, kaos og klimaforandringer og føles svær, søger vi tilflugt. På festivalen vil du derfor opleve, hvordan ”tilflugtssteder” er fortolket på forskellige måder i programmet. Drøm dig fx væk i musikalske oplevelser, fordyb dig i kreative og horisontudvidende workshops, eller forsvind ind i litteraturen sammen med inspirerende forfattere. Find hele programmet her.
Tilgængelighed
Bibliotekerne er for alle og er indrettet, så du også kan komme rundt med kørestol, rollator eller barnevogn. Læs mere om vores adgangsforhold på Roskilde Bibliotek